7 Aralık 2011 Çarşamba

Bardakta Makarna Satışı

Bardakta mısır konsepti ülkemizde uygulanan en popüler iş fikirleri arasında yer aldı. Her alışveriş merkezinde hatta işlek caddelerde bardakta mısır standlarına rastlar olduk. Ancak bardakta mısırın bu popülerliği çok uzun sürmedi. Piyasada bu işi yapan firmaların sayısı arttı, fiyatlar düştü ve bardakta mısıra gösterilen ilgi azaldı. Bardakta mısır tadımlık ve atıştırmalık olarak oldukça ilgi çekiciydi, kokusuyla etrafındakileri cezbediyordu ancak doyurucu ya da yeterince besleyici bir yiyecek değildi. Bardakta mısırın yeni rakibi tadı ve besleyiciliği ile bardakta makarna olacağa benziyor. Bardakta makarna standlarını bayilik modeliyle satan bazı firmalar ancak biz bu yazımızda sizlere bir bayilik fikri sunmaktansa tam anlamıyla bir iş fikri planı sunmayı düşünüyoruz.

Bardakta makarna satışı yapmak için öncelikle taze erişte (noodle) , bunların içine koyacağınız çeşitli soslara
malzeme olarak ihtiyacınız var. Bu malzemeleri ithal edebileceğiniz gibi ülkemizde de ürettirebilirsiniz. Küçük bardaklarda hazır bulunan pratik noodle bardaklarından toptan satın alabilirsiniz. Bu bardakların içinde taze erişte ve sos bulunur, içine kaynar su eklemenizle birkaç dakika içinde hazır hale gelir. Yurt dışında büyük paketlerde taze erişte bulmak da kolay olacaktır. Kiloluk erişte paketlerinin fiyatları oldukça da uygun. Amerika’da büyük alışveriş merkezlerinde bu tür noodle paketlerini ve küçük paketlenmiş soslarını bulabilirsiniz. İşe başlangıç için size en az bir ay yetecek taze erişte bikaç çeşit sos sipariş etmeniz yeterli olacaktır. Daha fazla erişteye ihtiyacınız olması durumunda iki hafta içerisindeki satışlara göre yeni siparişinizi düzenleyebilirsiniz. Bardakların üretimini Ülkemizde kendi logonuzla yaptırabilirsiniz. Bardakta eriştenin yapılışını uzman tariflerinden öğrenmeniz daha yerinde olacaktır ancak basit bir tarifle erişteler kaynayan suyun içinde birkaç dakika bekledikten sonra çok iyi süzülüp üzerine sos eklenerek servis edilir.

Bardakta makarnayı stand modeliyle satmayı düşünüyorsanız ihtiyacınız olacak ekipmanlar :
  • Paslanmaz stand
  • Büyük boy paslanmaz çelik sosluklar
  • 2 adet indüksiyon ocak
  • İnce teflon tavalar
  • Büyük boy paslanmaz çelik baharatlıklar.


Yukarıdaki özelliklere sahip bir standı 1000 – 1500 lira arasında imal ettirebilirsiniz. Satacağınız makarnanın bardağı için, standın bulunduğu yere göre  2.5 – 5 lira ücret talep etmeniz uygun olacaktır ancak satış fiyatlarınız yer kirası ve diğer analizlere göre bir iş planı dahilinde analiz edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder