19 Aralık 2011 Pazartesi

Blog Yazarak Para Kazanma Üzerine

Bir çok internet sitesinde ek gelir sağlamanın yollarından biri de blog yazarlığı olarak gösterilmektedir. Bu hem doğru hem de yanlıştır. Blog yazarak para kazanılır ancak ne kadar kazanılır? Blog yazmak kolay mıdır? Blog yazarının ne kadar vaktini alır? Gibi sorular maalesef ortada cevaplanmak üzere kalmaktadır.

Blog Yazarları gelirlerini neden elde edebilirler?
  • Google AdSense vb. reklamlarının sayfaya yerleştirilmesi
  • Reklamverenlerden, banner toplama
  • Tanıtım Yazıları
  • Satış ortaklığı, Download başı ücretlendirme gibi birkaç model blogtan para kazanmanızı sağlayabilir.


Ancak unutulmaması gereken nokta şudur:
Herkes blog yazarlığı yapabilir mi? Blog yazarının bir vasfı olmalı mıdır?

Bir blog kaleme almak için iki önemli nokta bulunmaktadır. Bunlardan ilki bir konuda uzman sayılacak kadar bilgiye sahip olmanız, ikincisi de uzman olduğunuz konuda kişileri sayfanıza çekebilecek içeriği oluşturabilmektir. Bununla birlikte yasal prosedürleri de atlamamanızı tavsiye ederim.

Örnek vermemiz gerekirse bir kimyacının edebiyat konusunda bir blog oluşturması ziyaretçi sayısına yansır. Çünkü, toplumda insanların ilgi alanlarını iyi bilmesi, güncel olayları takip edebilmesi başka bir değişle bilgi birikimine sahip olması gereklidir. Aynı kimyacı kimya üzerine bir blog açıp, ulusal, uluslar arası gelişmeleri bloğunda verebiliyorsa, bazı problem için çözümler oluşturabiliyorsa, sektör sıkıntılarını ve gelişmelerini güncel verebiliyorsa bu blog sektördeki insanların bloğu takip etmesine yeterli olacaktır.

Gelelim yukarıda sayılan blog gelir yöntemlerine; Google reklamları tıklama başıma ödeme yaptığı için bloğunuza binlerce kişi girmeli, girenlerin de belli bir yüzdesi reklamlara tıklamalıdır ki gelir elde edesiniz.

Firmalardan reklam toplamak; bloğunuz takipçilerine yönelik reklam toplama işi de sanıldığı kadar kolay olmayıp, ciddi rakamlar ile reklam toplayamayabilirsiniz.

Satış ortaklığı, tanıtım yazıları da belli yüzdeler vereceğinden bu da zor süreçlerden biridir.

Bu yazdıklarım şevkinizi de kırmasın. Eğer fazla bir beklentiniz yok, zamanınız bol ise ve bir konuda da uzmansanız bence bir blog hazırlamaya başlayın. Bu blog ile de cep harçlığı elde edebilir ama zengin olamazsınız.

Zengin olabilmek için gerçekten fark yaratabilecek işler yapmanız gereklidir.

Son olarak blogculuk, takip gerektiren ve takip edilmeyi gerektiren bir konudur.

Osman H. ARSLAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder