8 Aralık 2011 Perşembe

Elbise Katlayıcı

Elbise Katlayıcı 20 milyon dolar kazandırdı.


Ürün tanıtımı: Flipfold elbise katlayıcısı çarşaftan gömleğe kadar herşeyi kolayca katlamanızı sağlayan bir ürün. Ürünün orjinali kartondan yapılmıştı sonradan ürünü geliştirerek plastikten tasarladı ve bu plastik tasarımının üzerine de yenilikler ekleyen Debbee Barker, ürününü daha cazip kılmayı başardı. Debbee Barker elbise katlayıcısı fikrinin mimarı ama bu fikri bulması için Debbee Barker'a zorluklar çıkaran 2 kızının, elbise katlayıcısı fikrinin çıkış aşamasında üstlendiği roller büyük.

İş fikri: Debbee Barker’ın FlipFOLD’u tüm gömlek ve tişörtlerinizi her elbiseyi beş saniyede tek boyda katlayarak elbise
dolaplarınızda düzenli bir görüntü sağlar.

Mucit: Debbee Barker, ABD

Finansal ödül: 20 Milyon Dolar

Hikâyesi: 
Debbee Barker’ın bir sorunu vardı. Her ne kadar iki genç kızını azarlasa da kıyafetlerini düzgün toplamalarını sağlayamıyordu.

Her ne kadar odalarını düzenli gösterecek olsa da elbiselerin düzgün bir şekilde katlamanın zor olduğundan şikâyet ediyorlardı.

Debbee bir beyin fırtınası yaptıktan sonra aklına basit bir çözüm geldi: FlipFOLD. Bu basit araç kızlarının elbiselerini 5 saniyeden kısa sürede katlamasını sağlıyordu ve eğlenceliydi!

Her hafta elbiselerinizi katlarken harcadığınız saatleri size kazandırır ve tişörtlerden gömleklere, kot pantolonlara, şortlara, eteklere ve hatta çarşaf ve havlulara kadar herşeyi katlayabilir. Tişörtünüzün bedeni ne olursa olsun, FlipFold onları eşit boyutta katlar ve düzenli bir şekilde kaldırmanızı sağlar.

Orijinal ürünü aslında kartondan yapılmıştı. Kızları için bir taslak hazırlamıştı ve koli bandıyla yapıştırmıştı parçaları birbirine. Ancak sürekli dağılmaya devam etti.

Daha sonra kızlarından biri okulda patentleme hakkında bir şeyler öğrendi ve bu da Debbee’ye buluşu ile ticaret yapma fikrini verdi. Hedef gruplar oluşturdu ve insanlara ürününü beğenip beğenmediklerini sordu. Olumlu tepkiler aldıktan sonra eşi, kız kardeşi, annesi, babası ve çocuklarıyla, yani tüm ailesiyle garajlarında FlipFOLD’u üretmeye başladılar. Daha sonra tişört fuarına giden bir arkadaşını ona da orada bir masa vermesi için ikna etti ve garajlarında yaptıkları 200 FlipFOLD 3 saat içinde satılıp tükendi. Ev Alışveriş Ağ’ı bu cihazı beğendi ve reklamını yaptıkları ilk günde 10,000 adet sattılar. FlipFOLD yoluna devam ediyordu.

FlipFold’un tasarımına delikler eklemek işlemin daha hızlı olmasını ve statik elektriklenmeyi önledi. Lastik tamponlar cihazın taşınmasını kolaylaştırdı ve hemen her zeminde kaymadan kullanılabilmesini sağladı. Debbee cihazının sadece evde kullanılacak bir cihaz olmadığını fark etti. Mağazalar da raflarında ürünleri bu cihazla katlayarak düşük bir çabayla düzenli bir görüntü oluşturabilirlerdi. 9’ x 12” boyutunda düzenli kıyafet yığınları oluşturmak çocuk oyuncağı haline geldi.

Kısa süre sonra FlipFold Nike ve Sports Authority gibi mağazalarda ve profesyonel spor takımları, stadyumlar ve üniforma şirketleri tarafından kullanılmaya başlandı. Hatta FBI’da bile! Mutfak tezgâhında oluşturduğu basit fikri şimdi bütün dünyada satılıyor ve milyonlarca dolar gelir getiriyor.

FlipFOLD ve geniş katlama ürün yelpazesini www.flipfold.com’dan satın alabilirsiniz.



Kaynaklar:
Mor Fikirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder