9 Aralık 2011 Cuma

Horlama Önleyici Robot Ayı

Jukusui-Kun, horlama insanlara yardım etmek için, kan oksijen düzeyi ve ses seviyelerini ölçmek ve cevap vermek için tasarlanmış bir kutup ayısını şekilli robot yastık.

Uyku bilimi bir son örnek, Springwise özellikli yenilikleri birçok ilham kaynağı olmuştur Somnus Uyku Gömlek bu yılın başlarında özellikli. Şimdi keşfettik Jukusui-Kun, horlayan insanların yardım etmek için, kan oksijen düzeyi ve ses seviyelerini ölçmek ve cevap vermek için tasarlanmış bir kutup ayısını robot şeklindeki yastık Japonya'da.

Jukusui-Kun - "derin uyku" anlamına gelen, her iki şekli kutup ayıları dünyanın ilk anti-horlama oluşan bir yastık robot ve bir el sensörü, olduğu düşünülmektedir . Dr.Kabe ve Tokyo Waseda Üniversitesi araştırmacıları bir ekip tarafından geliştirilen ve geçen ay Tokyo Uluslararası Robot Fuarı'nda gösterildi. Horlama, uyuyan bir an için nefes almayı durdurmak için neden uyku apnesinin bir işareti, kan oksijen satürasyonu ile bağlantılı bir durum olarak düşünülmektedir. Bir Gizmag göre raporda , küçük kutup ayısı sensörü, kandaki oksijen düzeyleri izlemek için uyananlar el verdiği yastık kayıt gürültü düzeyleri bir mikrofon. Her ikisi de "ayılar" kablosuz bir terminal, topladıkları verileri analiz bağlanır. Oksijen seviyelerini azaltmak ve gürültü seviyeleri aynı anda artırmak, onları uyanma olmadan açmak için neden büyük kutup ayısı yastık uyuyan yüzüne hafifçe pençe taşımak için tetiklenir. Şu anda ticari Jukusui-Kun üretmek için bir plan vardır. Aşağıdaki video Jukusui-Kun daha ayrıntılı olarak gösterir:



Uyku apnesi bildirildi Japonya tek başına iki milyon insanı etkilemektedir. Robotik yastık çözüm olabilir mi?

Kaynaklar:
www.waseda.jp
springwise

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder